4th of july

4th of july Pasadena Californien

4th of july – Amerikanernes uafhængighedsdag er en oplevelse uden lige

4. juli er en stor festdag i USA! “Happy Birthday USA” er en sætning, der bliver flittigt brugt denne dag, særligt på de sociale medier som facebook og instagram. 4.juli er til minde om vedtagelsen af uafhængighedserklæringen den 4. juli 1776.  Dagen hvor USA blev uafhængig af Kongeriget Storbritanien. 4. juli eller, 4th of july, er af amerikanerne først og fremmest forbundet med fyrværkeri. Og amerikanerne holder typisk deres 4. juli i parken eller på stranden, hvor de griller. Om formiddagen er der ofte 4.juli parader, hvor hele byen samles og ser parader gennem byen. 4th of july parade i Pasadena Californien

At fejre 4. juli i USA er helt specielt! Jeg, min kæreste og søn var i LA  d. 4. juli 2013 og  vi var egentlig lidt i tvivl om, hvor vi ville tage hen og fejre dagen med amerikanerne. Valgte stod til sidst mellem Santa Clarita lidt nord for LA, som er en rigtig dejlig by, eller  Pasadena.

Vi valgte Pasadena fordi vi ikke havde været i området før. Vi havde en fantastisk dag med  masser af festklædte voksne, børn & hunde og nød både faldskærmsudspring, parade og  naturligvis fyrværkeri. Vi valgte dog at se fyrværkeriet fra byen i stedet for at køre til  stranden.

Har du mulighed for at fejre 4. juli i USA så kan det klart anbefales! Men lad være med at bruge 4. juli på de amerikanske highways  hvis du er på roadtrip. Fest i stedet med amerikanerne og tager ud i de små byer eller neighborhoods hvis du er i fx. Los Angeles.

 4th of july ved Los Angeles da vi var på roadtrip i Californien

 

 

 

4th of july smukke fyrværkeri

 

Skal du fejre 4. juli i New York, så kig forbi NewYork-rejsetips.dk og se hvordan du gør det bedst.

 

 

2 comments on “4th of july
 1. Jens P says:

  Vi skal køre fra Las Vegas til LA den 4. Juli og har lidt fortrudt, men det kan ikke ændres. Vi vælger at køre tidligt om morgenen så vi kan nå LA tidligere. Men hvad med hoteller og tankstationer, de har vel åbne eller kan vi risikere at de er lukkede?

  • Admin says:

   Hej Jens,

   Det er da ærgerligt det ikke kan ændres, nu I har fortrudt.
   Du skal ikke være bange for at butikker osv. har lukkede i løbet af dagen.
   Ja, jeg skal ikke kunne sige om de, i de små byer, holder lukket. Men de steder vi har været 4. juli, har alt været åbent 🙂

   Nyd jeres tur og happy 4th.

   Bedste hilsner
   Tanya