9/11 Memorial

9/11 Memorial skal opleves når du er i New York

9/11 Memorial er et must see i New York

April 2012, Dag 2
Min niece har sovet som en sten (selvfølgelig), men jeg har næsten ikke lukket et øje (what else is new!?) Heldigvis har vi i dag booket billet til 9/11 Memorial. Inden vi tog derhen spiste vi morgenmad på Starbucks på Union Square. Mit morgenmads ritual i New York ( i hvert fald hvis det er på Starbucks) er en “Tall earl grey tea, plain bagel with creame cheese and a fat free yoghurt”. Det koster i omegnen af $8, smager fantastisk og mætter godt.

(Se nederst på siden efter du har læst dette afsnit!)
Det er ganske gratis at komme ind og se 9/11 Memorial, men du skal have billet i forvejen*. Dette havde vi booket allerede hjemmefra på 9/11 Memorials hjemmeside Du kan også, hvis du får en spontan idé om at besøge stedet, prøve lykken. Der er et begrænset antal billetter til samme dag, man kan booke på sitet. Jeg vil dog anbefale at I beslutter hjemmefra hvilken dag og på hvilket tidspunkt I vil besøge 9/11 Memorial. Det er smukt, bevægende og ja… det kan ikke beskrives det skal simpelthen opleves.

Vi var på “det første hold” klokken 10.00 og fik en lille følelse af vi var hos US Army Recruiting Area, for der var en dame der bare råbte vildt og voldsomt efter folk hun mente var for langsomme (det vil sige stort set alle i teltet). Hun råbte vredt “Move people, move” og det gjorde vi så. Med bukserne hængende nede om knæene, et bælte i munden, en taske hængende halvt over skulderen og billetten under hagen så den er klar til at vise igen om lidt.

På stedet står et enkelt træ, som er lidt større end de andre træer. Det er det eneste træ som har overlevet 9/11 angrebet. Nogle arbejdere fandt det i oprydningsarbejdet efter 9. september 2001. De gravede det op, skar det til og plantede det så i en park i New York, hvor det kunne vokse sig stærkt mens der blev arbejdet på ground zero. Inden 10 års dagen i 2011, blev træet igen gravet op med alle dets rødder og plantet mellem nord og syd poolen (som er i stedet for nord og syd-tårnet). Det kaldes “Survivor Tree” og det er lige hvad det er!

Efter besøget hos 9/11 Memorial, tog vi til SOHO hvor vi fik shoppet lidt før turen gik rundt i downtown med den blå sightseeing bus. En tur på 3 timer med guiden Robert, som var noget for sig. Robert er tidligere journalist og han kunne nogle helt fantastiske historier om næsten samtlige steder vi kom forbi. Ikke ligesom vores guide fra uptown og Harlem, som var noget tør og kedelig.

Noget jeg ikke før havde set, var “Tiles for America” som du kan finde på hjørnet af 7th. ave og 11th. street.
Efter 9/11 sendte bl.a. børn og skoler verden over, malede klinker til New York. Hver enkelt klinke udtrykker sorg og håb. Èn gang ugentligt bliver klinkerne vasket og der bliver stillet nye friske blomster. Dette bliver gjort af beboerne i området. Det går simpelthen på skift. Er du i området, kan det anbefales at du kigger forbi.

Tiles for America storbyferie New York usa rejsetips

Tiles for America New York 9 11 memorial usa rejsetips

Vi kom også forbi et sted ved Wall Street, hvor de var ved at indspille en film. Det viser sig at det er den nye  Al Pacino film, så vi sprang af bussen (vi var kommet hele vejen rundt, men ellers kan du hoppe af og på som det passer dig) så vi kunne få lidt “Hollywood følelse” nu når vi alligevel var der. Jeg kunne være blevet der længe, men min niece gad det ikke rigtigt så vi gik videre efter vi havde fået filmet en scene med vores mobil telefon.

Middagen blev indtaget på The View. Jeg har været der et par gange før, og selvom maden ikke er noget der er værd at skrive hjem om, så hører det ligesom en New York tur til. Især nu når det var niecens første tur. Hun var begejstet over stedet, særligt dessertbordet er noget særligt.

Næste gang jeg skal til New York, nøjes jeg med at spise dessert på The View.

Forbrug:
Mad & snack til hele dagen $ 75,86

* Du skal ikke længere have billet til 9/11 Memorial. Men vil du ind og se 9/11 Memorial Museum , som åbnede 21. maj 2014, skal købe billet. Det anbefales at købe den hjemmefra, hvis du vil være sikker på at kunne komme ind.

Priserne er maj 2014
For voksne $ 24
For børn 7-17 år $15
Seniorer (65+) $ 18
Børn under 6 år er gratis.

Bemærk: Èntre er GRATIS for alle hver tirsdag fra kl. 17-20 (sidste éntre kl. 19.00)
Et begrænset antal billetter er til rådighed online,  tirsdage kl. 21.00 – 2 uger før.
Har du ikke bestilt, men gerne vil se Museet, kan du tage chancen i billetlugen hver tirsdag fra kl. 16.00.
Du kan bestille billetter HER

Bemærk også at, Tiles for America ikke længere hænger på ovenstående adresse, men er at finde på 9/11 Memorial Museum