Ankomst i lufthavnen – hvad så?

Ankomst i lufthavnen - hvad så? Skal man tage en taxa et airtrain eller leje en bil

Slip for tanken Ankomst i lufthavnen – hvad så? ved at læse nedenstående rejstips.

Alt efter om du skal på storbyferie i New York – hvor bilen er overflødig, eller om du skal på roadtrip – hvor du skal afhente en bil med det samme, er der naturligvis forskel på hvad mine råd er.

Lejebil
Når du skal afhente en lejebil i lufthavnen, vil der står en gratis Shuttle Bus med navnet på den udbyder du skal hen til, fx. Dollar rent a car el. Hertz. Bussen kører så dig og din bagage hen til udleverings stedet.
Her kan det i perioder være du skal have gemt lidt af din tålmodighed, det er ikke alle der arbejder lige hurtigt og effektivt. Sidste gang vi skulle afhente bil i Los Angeles blev vi frygtelig glade da vi så der kun stod 5 i kø foran os. Alligevel tog det næsten en hel time! Til gengæld får du et område du kan gå ud og vælge dig en bil i. Det vil oftest være i den kategori du har bestilt din bil i, medmindre du er heldig at rende ind i en flink fyr som giver dig en gratis upgrade på bilen.

Taxa vs. Air Train & bus
Taxi er oftest en smule dyrere end det at tage det “offentlige”. Og ofte også det hurtigste (det kommer selvfølgelig an på byen I lander i, og ikke mindst tidspunktet I lander på!) Da jeg i februar 2013 var i Miami valgte vi at tage en Taxa fra lufthavnen til hotellet. Det kostede mig $40 eller $50, og jeg kunne have taget Air train og en bus for $2,50 og være nået frem på næsten den samme tid. Det var en dyr lærestreg!
Generelt vil jeg sige at, er i mere end 2 der rejser sammen, så kan godt svare sig at tage en taxa. Det er jo også et mageligheds-spørgsmål.

Private Car
På mange hoteller, særligt i New York, tilbyder de Car Service.
Når du benytter Car Service sørger hotellet du skal bo på, for at du bliver hentet i lufthavnen og bragt direkte til dit hotel.
Jeg benytter det selv både til og fra lufthavnen, og har igen til sommer (2014) bedt om Car Service. Prisen ligger igen i år på $65 plus drikkepenge.
Kontakt dit hotel inden afrejse og spørg om de tilbyder Car Service, eller se under links hvem jeg benytter og kan anbefale.

Limousine
Er også en mulighed, men jeg har dog kun prøvet det i New York – og ikke fra lufthavnen – men jeg ved de tilbyder det. Jeg tjekkede priser da vi skulle på familietur til New York i 2011, og dengang kostede dengang omkring $80-$100 alt efter hvilket selskab og hvilken bil man ville hentes i.

Ankomst i New York – Taxi, Air Train eller Car Service.
Når du lander i lufthavnen kan du vælge om du vil med Air Train eller taxi. 

Lander du i Newark koster det $65 og told $11 (flat fare, dvs. fast pris) og hertil lægges ”tip”. 
Lander du i JFK koster det $52 flat fare + tip.
Fra begge lufthavne tager det en times tid (airtrain er også muligt fra JFK, det har jeg dog ikke prøvet).
Tager du airtrain fra Newark koster det $12.50 og det tager en god halv times tid, men reelt fra du har fået din bagage til du står på Manhattan går der en times tid.
Jeg har taget både Air Train og Taxi fra Newark. Med Air Train lander du på Penn Station og skal derfra videre til dit hotel enten med subway eller yellow cap (taxi). Kommer du med taxi bliver du sat af udenfor hotellet. Taxa køen kan være temmelig lang, men spring den ikke over, ved at preje en taxa ind til siden! Du ender med stor sandsynlighed op i en “uheldig” taxa. De “rigtige” taxa’s holder hvor køen begynder.

Car Service er min foretrukne måde at komme til og fra lufthavnen. Læs mere om Car Service længere oppe på denne side.