Cape Ann whale watch i Gloucester

Cape ann whale watch i Gloucester

Cape Ann Whale Watch i Gloucester er en hvalsafari lige efter mit hoved, da de respekterer at hvaler er vilde dyr og ikke noget vi mennesker har ret til at se.

Nu tænker du måske, hvordan hænger det sammen når de kører en business og sælger billetter til turister der gerne vil se hvaler?
Det hænger fint sammen, for de jagter ikke hvalerne. De sejler ud på vandet, og så holder de øje. Alt personalet ombord holder simpelthen øje med blows. Et blow er det blæs hvalen giver når den kommer op til overfladen for at trække luft. Er blow’et langt væk, sejler de lidt tættere på, men ellers ligger skibet helt stille, og så venter alle i spænding på at hvalen viser sig igen.

Byen Gloucester, hvorfra Cape Ann Whale Watch sejler ud fra, er som taget ud af filmen Jaws (Dødens Gab) og er vældig hyggelig. Vi havde da også kun været i byen i 5 minutter, da vi af en ung mand på tankstationen, hvor vi handlede lidt  proviant til turen, blev spurgt om vi skulle deltage i byfesten.  Det skulle vi dog ikke, da vi senere på dagen skulle videre mod Utica. Jeg elsker at folk er nogle sludre-hoveder herovre!

Vi skulle på whale watch, eller hvalsafari om du vil, kl. 10.00, og da vi for en gangs skyld var i meget god tid, sad vi og nød vejret og stemningen ved havnen inden vi kunne gå ombord.
Vi sejlede ud til tiden, og ca. en time til halvanden efter, så vi det første “Blow”. Lige så hurtigt hvalen kom, lige så hurtigt var den væk igen.
Den kom dog med et Blow mere, og denne gang så vi også lige ryggen af den, da den var oppe af vandet  Desværre så vi ikke mere til den finhval, og efter at have sejlet lidt rundt og holdt øje vendte vi snuden hjemad. Der var en herre som spurgte personalet, hvorfor vi ikke bare sejlede efter hvalen? Og til det svarede de, at de ikke ville jagte hvalerne og stresse dem. Som tidligere nævnt, så er hvaler vilde dyr og man kan ikke være sikker på at få et show hver gang. Ser man dem, så ser man dem. Og er ser man dem ikke, ja så får man chancen gratis en anden dag indtil man ser dem.
Cape Ann Whale Watch, gav nemlig alle ombord en fribillet, som gælder i evig tid, fordi vi ikke så flere hvaler.

Cape Ann Whale Watch i Gloucester havde besøg af Whale Wars

 Det praktiske
Vi havde bestilt billetterne hjemmefra, for at være sikker på de havde plads til os. Vi havde  kun én dag at give af nemlig.
Der er gratis parkering på stedet, og lige overfor ligger en lille tankstation hvor du kan handle    lidt snacks til turen, som varer
 ca.  4 timer.
Ombord er der både toiletter og en lille kiosk/snackbar. Priserne er dansker priser, dvs. i den  høje ende for en amerikaner men for os danskere er det normale priser.
Alt efter hvornår på sæsonen du vil på whale watch, er der forskellige tidspunkter de sejler på.  Du kan se mere om priser, sejltider osv. på deres hjemmeside.