Cykeltur i Central Park

Cykeltur Central Park New York usa rejsetips

Tag på cykeltur i Central Park og oplev meget mere end bare The Mall og Belvedere Castle

April 2012, dag 4

For at prøve noget nyt spiste vi morgenmad på Starbucks! Jeg håber du fornemmer ironien i den sætning!?
Derefter shoppede vi lidt i Gramercy området. Det blev til ikke mindre end 4 par converse ( niecen kunne ikke bestemme sig for farven, så hun tog 2 par. Jeg købte et par til mig og et par til sønnikke og at jeg så i går købte et par til mig selv, det glemmer vi for en lille stund.

I morgen skal vi til Washington DC, derfor måtte vi lige et smut forbi Penn Station for at printe vores togbilletter. Vi skal afsted allerede lidt over 7 i morgen tidlig, og vil gerne have styr på sagerne inden. Det var super nemt at få printet billetter og finde ud af hvilket spor/track vi skal med fra, så det tog ikke lang tid at få styr på.

Macys ligger lige overfor Penn Station, og da vinden er kold og kraftig i dag så gik vi derind for at købe et par handsker for i dag skal vi på cykeltur i Central Park. Meningen var egentlig at vi ville cykle over Brooklyn Bridge, men det bliver en alt for kold tur så det droppede vi.

Vi tog sub’en til Columbus Circle, hvor vi købte noget sushi og chokolade i Duane Reade, vi lejede cykler ved Bike & Roll Rent og så var det ellers afsted. Altså efter vi havde fået spændt niecens saddel ordentligt fast. Hun synes det var lige spændende nok at det kunne dreje rundt!?

Jeg har udforsket Central Park før, så jeg vidste “hvad jeg gik ind til” men niecen var lidt skuffet over at der måtte køre biler og busser inde i selve parken.

Det går meget op og ned i Central Park, og der er mange løbere der løber (vanvittigt hurtigt). Der var specielt én løber, som blev ved at overhale os når det gik op ad bakke! Ganske pinligt, men ikke desto mindre sandt. Vi “nakkede” ham når det så gik ned af bakke, men fordi vi jo bare cyklede og hyggede os så kom han hurtigt efter os igen. Den leg legede vi 3-4 gange, men så gad vi ikke mere… vi lod ham vinde! Han havde alligevel ikke en chance…hmr hmr.

Vi spiste vores 2 retters menu ved Bethesda Fountain som ligger ved søen v. The Boathouse. Her var der lidt læ og i øvrigt rigtig skønt!

Vi besluttede at vi ikke havde set nok grønt i dag. Derfor tog vi til The High Line Park, som er en gammel jernbane der er bygget om til et åndehul midt i storbyen. Parken adskiller sig fra de andre parker, bl.a. fordi den ligger 7 meter over jorden!

Du kan læse mere om The Hight Line Park her.

På vores slentretur på The High Line, så vi nogle skyde en reklamefilm… eller det troede vi. Jeg er jo tilpas nysgerrig til at ville vide hvad det var, så jeg gik hen og spurgte en lidt ældre herre som stod med et stykke papir i hånde (der godt kunne minde om et turistkort på en god dag) og talte med en meget ung kvinde. Jeg spurgte pænt kvinden om hun vidste hvad det var de lavede? Hun kiggede forskrækket på mig, så på den ældre herre (som i øvrigt var helt orange i hovedet pga selvbruner) så tilbage på mig for endelig at kigge ned i jorden og bakke lidt væk. Den ældre herre svarede mig at ja, de var ved at lave et TVshow der hed Americas Most Wanted, hvor de skulle fange Bad Guys. Jeg svarer så at det kan man vist også se på en kanal i Danmark. Herren gav mig hånden og sagde tak og at det var hyggeligt at møde mig. Jeg gik derfra og tænkte ” hold nu kæft nogle mærkelige mennesker man møder ind i mellem”. Helt vild mærkelig samtale, og mærkelig opførsel fra den unge kvinde.

Pludselig slog det mig, hvorfor hele situationen var så underlig. Det var da stjernen…værten, fra showet: John Walsh, jeg havde talt med. Nå, men jeg ser heller ikke det show så hvor skulle jeg vide det fra!?

Efter al den friske luft trængte vi til at shoppe lidt og de har nogle fede, men dyre, butikker i Meatpacking District. Vi besluttede at vi ikke ville give $158 for et par jeans i Levis Store, når de kun koster $78 i en Levis Store uptown. Vi måtte sunde os med en kop te og en brownie, som vi fik på…. Ta da… en Starbucks og tog derefter til Soho, hvor priserne er noget mere til vores budget.

Vi bevægede os op mod 49th & 7th for lige at shoppe lidt i Nine Westh inden vi spiste middag på Teds Montana Grill. Et must når jeg er i New York, for bøfferne her er SÅ gode! Niecen var heldigvis enig. Tjeneren var en god sælger, så han fik os til at købe en dessert der var “to die for”. Han over-solgte den temmelig meget. Det lignede mest af alt en ordentlig klat soft ice, liggende på en tør kiks med noget jordbær sauce splattet ud over det hele. Men den var stor!!! Den var faktisk så stor at han kom, da vi var halvvejs (og havde været mætte i lang tid) ” are you done, or are you still working?” Det var en ret sjov kommentar, som var på sin plads.

Efter at have spist os godt mætte, blev vi enige om at tage en sub tilbage mod hotellet, få en godnat drink på The Polar Bar ( i kælderen på hotellet). Uheldigvis tog vi det forkerte N-train og kom til Queens i stedet for 23rd street!!! Da det gik op for os at vi sad i det forkerte N- train, stod vi af på den første og bedste station, og for at finde ud af hvor vi var måtte turistkortet frem. Vi kunne se en bro som viste sig at være Robert F. Kennedy Bridge. Vi var langt væk hjemmefra!

Da vi endelig kom hjem til hotellet, var baren lukket og vi gik i seng i stedet.

Forbrug:
Mad $69,24
Cykelleje incl. forsikring $ 33,75