Fra LA mod Grand Canyon

Fra LA mod Grand Canyon vores roadtrip vestlige USA

Ruten fra LA mod Grand Canyon, med stop i Kingman, er ikke så kedelig som man umiddelbart kunne forvente.

Planen var at vi skulle køre forholdsvis tidligt fra vores hostel i West Hollywood, mod Kingman Arizona således vi havde nogle timer til at kigge lidt på både den nye og gamle del af byen. Men men, hvis du nu havde mødt os in real life, ville du vide at vores planer sjældent holder stik! Så til trods for vi havde været i Los Angeles 2 dage, med rigelig tid til at drøne forbi Samy’s Camera, så var min bedre halvdel kommet i tanke om at, han ikke kunne leve foruden et eller andet filter til sit kamera. Vi skulle jo til Grand Canyon, og det var åbenbart (pludseligt) på hans Must have liste.
Anyway, vi var kun ½ times “forsinket”, så det gik.

The Town unknown 
Efter et par timers kørsel fra Los Angeles, valgte vi at følge et Route 66 Historic Route skilt og kom på den måde til en lille flække “Victorville”, som ikke var sindsoprivende, hvorfor vi kørte på freeway’en igen og spiste frokost et eller andet skummelt sted uden navn. Det var det eneste der var i miles omkreds, og jeg er overbevist om at de godt kunne finde på at bortføre turister i det område. Samtlige på stedet, så noget suspekte ud, var beskidte og generelt bare usoignerede. There, I said it!

Kingman Arizona – Santa Fe
Positivt overraskede var vi, da vi ankom til Kingman. Der var totalt øde på gaden, så vi kunne gå og se på alle de gamle slidte bygninger i fred og ro. Varmen var næsten ulidelig. 111 F (ca. 44 grader) Ingen sol, men en varm vind som ikke alene tørrede mine øjne ud, men også sendte ørkensand rundt i luften, så om du ville det eller ej, fik du en ansigtspeeling. Det var som om tiden stod stille i Kingman.
Er du til klassiske amerikanske diners (omend den sikkert kun er til for turisterne) så besøg Mr. D’z. De laver fantastisk milkshakes!

Fra LA mod Grand Canyon

Seligman Arizona – Radiator Springs
Jeg tror selv de indfødte i Seligman er turister! Ment på den måde at jeg ikke så en eneste bil som ikke var en rental car, men ikke desto mindre er det enormt hyggeligt her.
Vil du se bilerne fra Lynet McQueen og opleve en stemning du ikke finder noget andet sted, så kan jeg anbefale et stop her.

på vores vej fra LA mod Grand Canyon Roadtrip Californien

Når det regner, så regner det meget!
Lige som vi havde forladt Seligman og atter sat kursen mod Grand Canyon, begyndte det at øs regne! Midt ud af igenting (bevares det havde været en smule overskyet) men come on, vi befinder os i “ørkenen” (det betegnes i virkeligheden vidst som busksteppe!?) så hvad er odd’sene for det regner nu. Det regnede så meget at vi måtte sætte farten ned. Og det blev bare ved og ved.
Hvis du har det bare en lille smule som mig, så bliver man i sådan en situation utålmodig. Jeg kan huske jeg tænkte ” Træls! Vi befinder os så tæt på Grand Canyon og så lige i dag – af alle dage – så regner det! Hvad er odd’sene for det!?”
Lige da vi kørte ind i parken, stoppede det og klarede op temmelig hurtigt derefter.
Vi fik både set rådyr, der skulle have en laaang tår vand i en vandpyt midt på vejen (heldigvis lige foran bilen så vi havde ikke noget problem med det), hiket en lille tur af Rim Trail og set solnedgangen fra Hopi Point.

Fra LA mod Grand Canyon

 Grand Canyon – ubeskriveligt!
Grand Canyon kan ikke beskrives med ord, vises med billeder eller lignende. Det SKAL opleves! Det er fuldstændig  storslået, jeg har ikke ord for det. Og ved du hvad, hvis jeg skal være helt ærlig så tænkte jeg hjemmefra what’s the  fuss about!? Men shame on me for bare at tænke tanken.

 Hiking i Grand Canyon
Der er forskellige dagture du kan tage på.
De er delt op i kategorier alt efter hvor svære, eller hårde der er at gå.

Vi gik af Trim Rail – som er en fuldstændig storslået tur, og også den letteste. Absolut fantastisk udsigt hele vejen!

Vil du gerne et trin op i kategori, hedder næste step Moderate. Her vil du kunne gå et stykke ind/ned i Grand  Canyon ad enten Bright Angel eller South Kaibab Trail.

Endelig er der de svære ruter! Spørg dig hellere frem hos en Ranger inden du beslutter dig for at tage et af de  svære hikes.

 

Solnedgang eller solopgang
Nogle vælger begge. Det gjorde vi også, men da vækkeuret ringede klokken meget tidligt, morgenen efter vi havde set solnedgang ved Hopi Point, så blev jeg enig med mig selv om at det bliver næste gang, og så tog jeg et par timer mere på øjet. Jep, det kan virke dovent, men nu har jeg en undskyldning for at komme tilbage.

Solnedgangen skal du ikke snyde dig selv for (det er altså også på et tidspunkt hvor alle kan være med!) Solen gik ned, den dag vi var der, kl. 19.49. Jeg kan varmt anbefale dig at tage en sandwich, lidt frugt og noget lækkert at drikke med – kom i god tid, og find dig en perfekt plads. Mange kommer 30-45 min. før, så hvis du vil kunne vælge din egen plads, så kom en times tid før solen går ned.