Krydstogt fra Miami til Bahamas

Krydstogt fra Miami til Bahamas

2013:
I 2013 var jeg på mit første krydstogt fra Miami til Bahamas med Royal Caribbean, men helt sikkert ikke mit sidste!
Vi, som i min søn og jeg, var meget spændte på, hvordan det hele mon foregik ombord på sådan et skib. Hvad er det for nogle mennesker der tager på krydstogt, hvad for noget tøj skal man pakke, hvordan kommer man fra skibet når man ankommer til de forskellige ø’er & byer osv osv.

Billetter krydstogt
Jeg valgte at købe billetterne til cruiset hos FDM-travel.dk. Jeg kunne godt have valgt at booke direkte på Royal Caribbean og på den måde spare en hundredekrone eller to, men jeg ville godt lige have “alt det med småt” fortalt, samt have nogle gode tips af en der har sejlet med Royal Carribbean. Det havde Charlotte fra FDM i århus.

Ankomst
Når du ankommer til Port of Miami, som Royal Caribbean sejler fra på deres 4 nætters krydstogt til Bahamas, så står der en masse mænd med hvide hjelme der tager imod din bagage (det anbefales du har pakket en let håndbagage, da der kan gå nogle timer inden du får din bagage leveret til din kahyt) og derefter går man ombord. Der er check ind fra kl. 11.30 – 15.00, kommer du senere kommer du ikke med! Der er mange mennesker der skal ombord, men det går let og smertefrit det hele. Du skal sørge for at have din billet, dit SetSail Pass (som du udskriver når du checker ind online – skal ske senest 3 arbejdsdage før dit cruise), dit kreditkort og naturligvis dit pas på hver enkelt rejsende.
Vores kahyt var klar kl. 13.00 og indtil da kunne vi opholde os på fællesområder på skibet. Vi valgte at starte med at spise en dejlig frokost (maden ombord er ikke mindre end fantastisk!) for så gå på pool-dækket og bade lidt inden vi skulle sejle. Vi stod, sammen med en del andre, på øverste dæk og så vi sejlede ud af Miami.
Herefter var der Sail Away party ved poolen, og skibs bandet gav den gas, alle var glade og spændte på den forestående rejse.

Maden
Ved bestilling af cruiset, skal man vælge om man vil spise kl. 18.30 eller kl. 21.00 og om man vil sidde ved et stort eller et lille bord. Vi valgte et lille bord til kl. 18.30 og det gjorde så at vi skulle møde op i hoved-restauranten kl. 18.30 hvis vi ville spise der(hvem siger nej tak til 3 retters menu hver aften!?). Vi sad til bords med Dave & Erica fra Washington DC. De var sidst i 20’erne så vi havde rigeligt at tale om.

Der er dress code i hoved restauranten, så hvis ikke man gider klæde om (eller man måske ikke har nået det) så kan man vælge at spise på en af de andre restauranter/café’er på skibet. Der er en stor buffet restaurant, en italiensk bistro og en Amerikans Johnny Rocket’s (her koster det dog $4,95 at spise) Endelig kan du bestille roomservice, som også er ganske gratis.
Alt mad ombord (med undtagelse af Johnny Rockets) er gratis, du kan gratis få forskellige former for saft, juice, te, kaffe, kakao og vand. Sodavand mm. betaler man for. Se nedenfor.

Lidt ekstra nyttig viden
Hver aften får du ”dagens avis” Cruise Compass kaldes det. Her står alle de vigtige informationer du skal vide til næste dag. Der er også et program for aktiviteter på skibet. Rejser du med børn/teenagers, så er der børneklub for de små børn (op til 11 år), for teens i alderen 12-17 år og store teenagers fra 15-17 år.

På dag 2 er der stor poolfest med midnats buffet fra kl. 23 (bemærk ingen børn på fællesområderne efter kl. 01.00 er tilladt) Her kommer alle i hvidt.

På dag 3 er det kaptajnens middag, her kommer man i cocktail kjole eller jakkesæt/smoking.

Skibet er ”pengeløst” dvs. at hvis du vælger at købe drikke (såsom sodavand, øl, drinks, vin el. lign.) så giver du blot tjenere dit SeaPass kort, så bliver det trukket på det kreditkort du har oplyst ved online check ind. En sodavand koster $2,25 plus 18% i drikkepenge. Du kan også købe en sodanvandskort (drik alt hvad du kan) for, tror det var $26 men så skal du næsten også leve af sodavand før det kan svare sig.
Skibet er åbent hele tiden. Også når det ligger i havn. Så hvis du ikke gider stå af, eller ikke kan få tiden til at gå på øerne så vender du bare tilbage til skibet og hygger dig.

Øerne i besøger
På øen Cococay er der rigtig mange som snorkler. Hvis du ikke er så vild med at komme ud på dybder, behøver du ikke leje/medbringe snorkeludstyr. Vi havde vores eget med, men vi kunne sagtens have nøjes med dykkerbriller. Der er mange fine, smukke og farverige fisk på lavt vand. Vi så en kæmpe karl på ca. 60 cm som var gul og blå og det var på bare 1½ meter vand. Der var nogle der havde set en 1 meter lang barracuda på noget dybere vand.
Bemærk at når I ankommer til Cococay, vil I ikke ligge i havn. Skibet kaster anker ud for øen og små både sejler dig over til Cococay. Bådene sejler hvert kvartér.

 Paradise Island Nassau Bahamas USA rejsetips krydstogt fra  Miami

På Key West synes jeg ikke strandene ikke noget værd.
Se i stedet både den nye og den gamle del af øen. Vi valgte at tage en sightseeing tour med Old Town Trolley. Det koster $29 (2013) for voksne og børn på 12 år og under er gratis. Der findes andre sightseeing tours, men denne her var den der kom mest omkring, og man kan hoppe af og på som man vil. Vi ville også gerne have været med Duck Tours, men det var lidt dyrt. Det kostede $35 for voksne og $15 for børn. Hvis du vil have bare en lille tour rundt på øen skal du nok vælge City View Trolley Tours, der kan vinduerne i ”bussen” rulles helt ned og det koster $21 for voksne, børn på 12 år og under er gratis.

Nassau Bahamas, her skal du have dit badetøj med! Vi tog en vandtaxa til Paradise Island hvor vi bl.a. så gigant resortet Atlantis. Efter vi havde kigget lidt rundt gik vi mod stranden og hvilken fantastisk strand! Azurblåt vand og hvid sandstrand er virkeligheden her (og det er ikke photo shoppet.

Tilbage i Miami og I skal gå fra borde
Der er to muligheder når I skal af skibet. Den ene mulighed (den valgte vi) er at assistere sig selv. Det vil sige du får ikke noget hjælp til at bære din bagage. Hvis du benytter denne mulighed skal du forlade skibet ml. 7.30 og 8.00 Det er super nemt, du tager elevatoren til dæk 4, hvor du siger pænt farvel og tak for denne gang og derefter forlader du skibet.

En anden mulighed er at få hjælp til at bære din bagage. Benytter du denne mulighed, skal du aftenen forinden (ml. kl. 19.00 – 00.00) stille din bagage ud på gangen. Så modtager du et farvet nummer der fortæller hvor du skal gå hen og vente næste morgen. De første passagerer kommer af kl. 8.00 de sidste kl. 9.30

Slutter rejsen her?
Vi skulle med flyet hjem senere på dagen og valgte at tage en shuttle til lufthaven til $10 pr. pers. I lufthavnen fik vi opbevaret vores bagage da vi endnu ikke kunne checke den ind (vi var i lufthaven kl. 8.30 og skulle først flyve kl. 20.05) Det er forskelligt hvad bagagen koster at få opbevaret, alt efter hvor stort/småt det er. Vi gav $8 pr. stk. store kuffert og så tog vi Metrobussen til Maimi Beach (var der omkring kl. 10), hyggede os på stranden (til kl. 16.00), havde skiftetøj med så vi kunne få en trucker-vask i lufthavnen og på den måde fik vi en ekstra billig dag i Miami.

Der tilbydes i øvrigt også gratis shuttle bus fra lufthavnen til Dadeland Mall (den benyttede vi i 2014 og fik de sidste timer til at gå med lidt shopping).

Bussen tilbage til Miami Beach
Det er super nemt at tage bussen, og endda for kun $2,35 pr. pers. Følg blot skiltene til metrorail/metrobus og så finder du bus nr. 150 som kører til og fra South Beach. Den stopper forskellige steder på Indian Creek Dr. På Collins Ave og på Washington Ave. Se om den stopper et sted nær dit hotel www.miamidade.gov/transit/routes_detail.asp?route=150
Bussen går hver hel og halv.

Krydstogt fra Miami til Bahamas

Jeg var på samme krydstogt januar 2014, og det var mindst lige så fantastisk som i 2013. Tror det skal være min vintertradition fremover, det giver et dejligt boost – og jeg har nemmere ved at klare resten af den kolde vinter.