Luftfartsselskaber

Luftfartsselskaber usarejsetips billig flybillet USA

På mine, efterhånden mange rejser (men slet ikke nok!!!), til USA har jeg fløjet med både gode, knap så gode og fantastiske luftfartsselskaber.
Og jeg fandt ud af, da jeg bestilte flybilletter sidst, at jeg er villig til at betale lidt mere for at få de bedste afgange, kortere ventetid og så havde luftfartsselskabet pludselig også noget at sige. Kald mig bare picky, men jeg har fundet ud af der er nogle jeg hellere rejser med end andre!

Lufthansa, giver dig en god service ombord ingen tvivl om det. Flyene er “standard” hvilket vil sige, ikke super moderne – men heller ikke oldgamle og slidte. Maden er ikke så spændende men kan da godt spises. Flymad er nu engang flymad, dette er dog en lille bitte smule under niveau.
Deres TV on demand har et temmelig sløvt udbud! Det er ikke ombord på et Lufthansa fly du skal regne med at se de fede film, så er det sagt! Det gælder både for børn og voksne. Jeg kunne godt finde på noget at se, men det kneb lidt med at finde noget sønnikke (10 år dengang) gad se. Og ikke uden grund, det ER sløvt!
Vil jeg flyve med Lufthansa igen? Ja det vil jeg gerne, men kan jeg vælge et andet selskab uden at skulle hoste op med mere en hundredekrone eller to, så gør jeg nok det.

British Airways, har nogle virkelig gamle og slidte fly. Rengøringen er tilsyneladende heller ikke noget de bruger meget tid på. Jeg har fløjet med dem to gange, og det har været det samme begge gange. Maden er (kan vi springe den over!?) nærmest ikke værd at nævne. Min anbefaling til dig vil være, at du spiser godt i lufthavnen inden du sætter dig op i flyet. I hvert fald hvis flyvetiden er om dagen og den er lang! Servicen ombord er udemærket, lidt skrap og arrogant, men de prøver. TV on demand virkede ikke optimalt! Så virkede det, så virkede det ikke. Så var der lyd på men intet billede. Mit råd; tag en bog med!
Vil jeg flyve med British Airways igen? Narh, vil nok helst gå udenom. Men hvis billetten er meget billig, så bider jeg nok på.

Delta, har jeg kun fløjet med indenrigs fra San Francisco til Los Angeles og det var absolut ikke en fornøjelse. Kabinepersonalet er meget meget venligt og yder den bedste service, men flyet var gammelt, slidt og jeg tjekkede konstant min “sådan gør du hvis flyet dratter ned” brochure! jeg døjer normalt ikke med ondt i ørerne når jeg flyver, men på denne tur føltes det som om mine trommehinder var ved at sprænges! Jeg  forstår godt hvorfor børn græder hvis de har ondt i ørerne! Vi fik vidst nok noget at drikke, men jeg husker det ikke rigtigt. Smerterne tog over! Vil jeg flyve langdistance med dem? Nej, aldrig –  altså medmindre flybilletterne er afsindigt billige selvfølgelig.

KLM, har rigtig mange film på hollandsk så taler du sproget vil det klart være en fordel! Ellers er der ikke så voldsom meget at vælge mellem af film, serier og andet underholdning på engelsk. Maden ombord er nok nogenlunde på højde med det Lufthansa serverer. Service ombord er ok, dog skal du ikke være alt for krævende (eller ved et uheld komme til at trykke på kabinehjælps knappen ved at læne dig op af den!) Så ignorerer de dig resten af turen. Flyene husker jeg fremstod som rene.
Ville jeg flyve med dem igen? Ja det ville jeg. Jeg har det med KLM som med Lufthansa.

Air France, er en anderledes oplevelse på mange måder. De taler lidt sjovt engelsk så er man overtræt kan man virkelig få det sjovt! Tarveligt, men nogle gange kan jeg ikke styre det!
Kabinepersonalet er super serviceminded, de har humor (hvem skulle have troet det om franskmænd right!?) maden er en anelse bedre og man bliver tilbudt champagne så snart man er i luften. Der er masser af franske film at vælge mellem, så er du til det får du dig en fabelagtig tur. Men fortvivl ikke, der er også amerikanske film. Nogle kan du vælge med engelske undertekster og fransk tale, andre kan du skifte lyd på også således det er med engelsk tale. Flyene er flotte, rene og pæne.
Vil jeg flyve med Air France igen? Ja uden tvivl.

Air Berlin, er det bedste selskab jeg til dato har fløjet med! Nye moderne fly, lækre skærme, gode film og underholdnings muligheder, maden er god, kabinepersonalet går lige den ekstra mil for dig og så får man chokolade! I januar 2014 fløj kæresten og jeg med dem til Miami. Vi var så heldige at vi T/R sad på en række for os selv (der er kun 2 sæder ved vinduerne). Det gav en lidt anden oplevelse.
Vil jeg flyve med dem igen? Ja! Vi skal flyve med dem igen til sommer og betalte lidt ekstra for at vælge netop dette selskab.

Virgin Atlantic, har nogle store fly som fremstår pæne. Kabinepersonalet er meget flinke og opmærksomme. Maden er ikke wauw men helt okay. Der er et udmærket udvalg af underholdning af spil, film og serier. Den ene gang var der problemer med TV on demand, men de arbejdede på højtryk på at få det op at køre. Der gik dog et par timer, men det virkede til sidst.
Ville jeg flyve med dem igen? Ja, jeg har fløjet med dem 2 gange og vil flyve med dem igen.

Jeg ville rigtig gerne prøve at flyve med Swiss Air og Iceland Air. De skulle have nogle forholdsvis nye fly og yde god service ombord. Swiss Air skulle være kendt for at gå, ikke bare én men flere ekstra mil, for at give dig den bedste oplevelse.

Mine flybilletter finder jeg som regel hos Momondo.dk

 

 

 

7 comments on “Luftfartsselskaber
 1. Ulla Pedersen says:

  Kan varmt anbefale Swiss air. Super betjening, god sædeplads. De flyver muligvis kun fra Tyskland, men bor man tæt på grænsen tager det ikke lang tid at komme til Hamborg lufthavn

  • Admin says:

   Uh jeg er lidt vild med Swiss Air Ulla, uden jeg endda har fløjet med dem. Har bare kun hørt godt om dem! : -)
   Hvordan med internet, underholdning, mad, drikke & snacks?
   Man kan godt flyve fra Danmark med Swiss Air, der vil blot være en mellemlanding.
   Hilsen Tanya.

 2. Daniel says:

  Vi fløj i år med Air Canada ud og Lufthansa hjem.

  Jeg har tidligere set folk efterlyse erfaringer med Air Canada, jeg kan nu bidrage med lidt info .. først og fremmest pladsen, det virker for at være helt ærligt som om der er en smule mere plads på economy class, ihvertfald sad jeg markant bedre på turen ud med AC end jeg gjorde på turen hjem med lufthansa, dels virker sæderne en smule bredere og dels virker det som om der er noget mere benplads.

  Underholdnings systemet i flyet var fint, udvalget var rigtigt udemærket, det meste var på engelsk .. noget dog med mulighed for at vælge andre sprog – primært fransk. – Det kan ligeledes nævnes at der var USB stik ved hver plads, som gav fin mulighed for at oplade ipad, telefon eller andet. – ligesom der ved ca. hver anden plads var et 110 volt universal stik som kunne anvendes uden adaptor, således man kan oplade andre enheder som måske ikke umiddelbart kan lades via USB.

  Maden var som flymad er mest – ikke nogen større gourmet oplevelse, nogenlunde på højde med KLM eller lign.

  I forhold til at flyve via Canada fungerer det på nogen følgende måde hvis man skal flyve videre med et af de flyselskaber som har lov til at springe immigration over i Canada (bla. Air Canada) – Man ankommer og følger skiltene til transit til USA – man ankommer til en stak selvbetjeningsautomater, hvor man blot skal scanne sit boardingpass og bekræfte antallet af kufferter.

  Det kan nogle gange – som i vores tilfælde være nødvendigt at få udskrevet et nyt boarding pass hos Air Canada skranken lige ved siden af automaterne. Når man har fået bekræftet alle passagerer i automaterne går man videre til “Step 2” – hvor man blot skal vente på ens navn dukker op på skærmen, hvorefter man kan fortsætte til køen til step 3. – Hvor man endnu engang bekræftes i forhold til sin bagage – til sidst ender man så i køen til US immigration – hvor alt er som hvis man var landet et hvilket som helst sted i USA – et par enkelte spørgsmål hvorefter man er videre, med den undtagelse at man ikke skal hente sin kuffert men blot fortsætte som hvis man fløj indenrigs i USA.

  God tur…

  • Admin says:

   Tusind tak for din gode beskrivelse af din oplevelse med Air Canada Daniel!
   Skønt at høre der er lidt mere plads. Især for dem med lange ben (har selv en søn på 13 med lange lemmer, og han er begyndt at brokke sig over pladsen, eller mangel på samme).
   Servicen var vel god og venligt kabinepersonale – ellers skulle man da kende canadierne dårligt ; -)
   Hilsen Tanya.

 3. Mette Nielsen says:

  Kan varmt anbefale Swiss Air. Fløj i 2012 med dem fra CPH til Miami med en mellemlanding i Zürich. Zürich er en nem lufthavn og skifte i og vi havde ikke lang ventetid i lufthavnen. Gode fly, fin underholdning og mad. I siderne sidder man kun to sammen, hvilket er dejligt når man rejser to sammen.

  • Admin says:

   Jeg MÅ simpelthen prøve Swiss Air 🙂 Tak for din anmeldelse Mette!
   Hvordan med sæderne, du skriver man sidder 2 og 2. Er det i hele flyet?
   Jeg har fløjet med Air Berlin nogle gange, og der sidder man 2 – 4 – 2 (altså 2 ved vinduerne og 4 i midten).
   Mange hilsner
   Tanya

 4. Sarah says:

  Jeg kan også tilslutte mig en meget god oplevelse med Air Canada.
  Havde samme fornemmelse af, at der var lidt mere plads på økonomi end i samligning med British Airways.

  Underholdningssystemet fra spækket med helt nye biograf-film,en masse nye og nogle lidt ældre amerikanske serier, kassiske filmhits, internationale film – faktisk en del på dansk, og musik.
  Mad og drikkevarer i rigelige mængder, samt i fin service.
  Man kan ofte få nogle helt fantastiske priser med Air Canada hvis man booker i god til.
  Dog skal det siges at det er dyrt at købe sig til en kuffert nr. 2.
  Fløj med dem i juni og juli 2014.

  -Sarah