Miami Beach

Miami Beach krydstogt rejsetips

I starten af februar 2013 var jeg en tur i Miami med min 12 årige søn, hvorfra vi tog videre på et krydstogt til Bahamas. En semi spontan idé jeg fik mellem jul og nytår 2012.

Dette var min første tur til Miami Beach, og jeg må sige der er stadig lidt Miami Vice over det. Ikke at det er noget negativt, men det er nøjagtig som på film. Babes der kører på rulleskøjter i bikini, muskuløse mænd som løbetræner i bar mave – naturligvis med en iPhone i hånden.

Hotel i Miami Beach
– er dyrt! Meget dyrt! En overnatning i New York plejer jeg at give ca. kr. 1100,- pr. nat for 2 voksne og et barn under 17 år, og det er nogle rigtig gode hoteller.Jeg troede det ville være det samme i Miami (måske endda billigere) men jeg blev klogere!

Jeg havde store problemer med at finde et hotel jeg synes lå godt, var pænt og rent, ikke for dyrt og i det hele taget i okay stand. Jeg endte med at give ca. 3400,- for de 3 nætter (børn på 12 og under var gratis på dette hotel) og det var bare et ”jævnt” hotel uden morgenmad, men det lå perfekt! På Ocean Drive ved 5th street, med en Walgreens lige rundt om hjørnet, og en Starbucks lidt længere nede af gaden (hvor vi iøvrigt mødte Ulla Terkelsen, som også var på ferie).

Resort fee var et nyt begreb for mig, men det er altså noget de tilsyneladende gør meget i i Florida (i Las Vegas er det også meget brugt). Det er et ekstra gebyr du betaler ved ankomst til hotellet, og det kan variere i pris men de hoteller jeg har kigget på har det ligget på omkring $10 pr. indkvartering pr. nat. Men så må man også læse avisen der ligger i lobbyen og låne et af hotellets håndklæder, hvis/når du skal på stranden.

Fra lufthavnen i Miami
Start med at undersøge om ikke hotellet tilbyder gratis shuttle. Ellers kan du forhøre dig i lufthavnen hvad en shuttle bus koster pr. pers. Vi var dovne og tog en taxa. Det gav vi $40 incl. drikkepenge.

Havde jeg vidst, hvad jeg ved nu, at man kan tage bussen for $2,35 pr. pers. så havde jeg nok gjort det! Det er super nemt, du følger blot skiltene til metrorail/metrobus og så finder du bus nr. 150 som kører til og fra South beach. Den stopper forskellige steder på Indian Creek Dr. På Collins Ave og på Washington Ave. Se om bussen til Miami Beach stopper et sted nær dit hotel.
Bussen går hver hel og halv.

Must do
Tag på 11th. street diner, som er en klassisk amerikansk diner – nøjagtig som på film! Super hyggelig stemning, venlig betjening og maden smager dejligt. Vi har fået både morgenmad og frokost der. Kan helt sikket anbefales. Du finder den på hjørnet af 11th Street og Washington Ave.

Vi er også fan af Starbucks, men i stedet for at bruge dem der ligger oppe ved Lincoln Road Mall, så lån en af de mange cykler som står overalt, for $ 5 for en time (du kan også låne dem længere tid og du betaler blot med kort/kontanter i automaten)– cykel på stien der går langs stranden i South Beach, gør et stop ved Starbucks på 2nd street, og cykel videre ned til South Point Park, aflever cyklen ved blot at stille den tilbage i et stativ og nyd din kaffe mens du nyder udsigten til Fisher Island. Når du skal tilbage, kan jeg anbefale at gå i vandkanten op ad South Beach. Her ligger det ene fine livreddertårn efter det andet. Ikke to tårne er ens.

Flybilletten til Miami
Jeg fik billetterne til små 9500,- (incl. Konkursforsikring) med ét stop hver vej, og kun kort ventetid i Heathrow. En okay pris når man tænker på vi ikke var ude i god tid, men bookede billetter lidt over en måned før vi skulle afsted.

Egentlig ville vi først afsted lørdag, men billetterne fredag var noget billigere, så det kunne svare sig at booke en ekstra overnatning i Miami og så flyve den dag tidligere. Det gør jo ikke noget med en ekstra overnatning i Miami. Jo før man er ude, jo billigere kan man som regel få billetterne. Men flypriserne ændrer sig flere gange dagligt, så det kan godt svare sig at holde lidt øje inden man klikker på ”bestil”. Det kan ikke siges ofte nok.

Jeg har skrevet lidt om, hvordan jeg finder billige flybilletter til USA her.

Som nævnt var turen til Miami Beach 2013 min første tur dertil. Jeg var også afsted i 2014, og jeg må sige jeg kunne godt finde på at, gøre det til en tradition at tage til Miami og videre på krydstogt hver vinter.

Vil du læse mere om krydstogt til Bahamas med Royal Caribbean, skal du klikke her.