Must see’s på Californien Roadtrip

Jeg har fået et spørgsmål på Facebook. Hun spørger, hvad de dog skal opleve af must see’s på deres Californien Roadtrip (den klassiske rute – næsten).
Mit svar til hende blev langt (og du kan finde mange flere tips rundt omkring på hjemmesiden)! Men hun blev glad for det.

De starter og slutter i San Francisco, kører til LA og har overvejet et stop i Solvang inden de kører til San Diego. Videre til Las Vegas og Grand Canyon og så retur til San Francisco med et ophold i Yosemite.

Must see's Californien Roadtrip

Mit svar til hende lyder:
Henter I jeres bil i lufthavnen?
Hvis I gør og I har booket hotel, så tjek lige op på parkerings mulighederne på eller omkring hotellet. Det kan blive en bekostelig affære at parkere i San Fran!
Mit råd til jer når I er i byen, så tag enten en taxa eller lån en cykel. Det er som nævnt voldsom dyrt at parkere i San Fran, og det er svært at finde P i det hele taget. Ydermere skal I passe lidt på med at parkere offentligt. Byen giver bøder for næsten hvad som helst, og kan de trække bilen væk gør de gerne det. SF mangler penge, og ved at have komplekse P-regler får de let tjente penge den vej. Og er en del af charmen ved at være på storbyferie ikke at gå rundt i byen? Det bliver dog hurtigt hårdt i SF, for det er virkelig op ad bakke : -) Derfor er cyklen en god idé. Man kommer hurtigere frem og kan stille den hvor man har lyst.

Det er fedt I starter i SF, for så vil I helt klart nyde byen mere end hvis den ligger sidst på jeres rute. I SF ligger der ofte en dis over byen, vinden er forholdsvis kold så sørg for at have lange bukser, en trøje og en jakke med til når I er i SF. Deres varmeste måned er oktober!

Alcatraz skal I helt sikkert opleve! Det er en helt speciel oplevelse. På Audio Touren (som er inkluderet i prisen) får man hver et sæt head phones og en lille boks med play, pause, rewind og forward. Når man starter audio touren får man en fortæller i øret (fortælleren kan være en tidligere indsat, en vagt eller et barn der er vokset op på øen. Han/hun fortæller hvor man skal gå hen og hvad der skete lige præcis der. Hele touren igennem er der fantastiske lydeffekter, så man får en fornemmelse af at være tilstede dengang. Se mere under praktisk og billetter I skal købe hjemmefra på hjemmesiden.
Ellers skal I naturligvis se Lombard St.(den snoede gade) og Alamo Square (victorianske huse og park) og ChinaTown. I SF er der fantastisk shopping muligheder. Tag ind til “midten” – ja sådan en har SF (måske derfor så mange danskere er vilde med byen, den minder meget om en europæisk storby bare federe) og udenfor omkring Fullton ligger mange små butikker og mexikanske restauranter. Hyggeligt sted.

Jeg har lige skrevet et indlæg om Yosemite, prøv at se læse det. Hvis I kun har afstat én nat, så afsæt én mere.

Must see's på California RoadtripUh Las Vegas! Elsker og hader det på én gang Hvis I vil spille, så er det billigere at gå på de mindre dyre hoteller (pris på værelserne) fremfor at spille på de dyrere hoteller. Og hvis I vil spare og stadig spille, så skal I sætte jer ved en maskine med fx. roulette. Så spiller I for $1 i stedet for $15 pr. gang og det er samme roulette som de andre står ved. Læs også mit indlæg om Las Vegas og inviter din kæreste ud på en “Gun-date”.

Solnedgang og opgang i Grand Canyon er fantastisk. Sørg for at være forberedt til solnedgangen. Hav mad og vin med, kom i god tid og find en god plads. Nyd maden, hinanden og luk alle de andre ude – og jeg vil garantere du oplever ikke noget mere fantastisk. Billederne alle har set kommer slet ikke til sin ret. Det KAN ikke fanges på camera uanset hvor dygtig en fotograf der prøver.

Solvang synes jeg I skal springe over – medmindre I bare gerne vil se det. Men er i presset på tid fordi der er så meget I gerne vil, så er det en af de “oplevelser” man kan spare væk. Det ligner ikke rigtigt noget vi kender hjemmefra, og de danske ting man kan få der (hot dogs osv) har aldrig været danske. Ikke engang “ala dansk”. Det rugbrød de har der er tørt og kedeligt og vi gav $5 for 2 romkugler (rum balls haha). Jeg var skuffet, så vi var der en time max. Så synes vi at vi havde set hvad vi skulle.

Santa Monica Pier skal opleves både dag og aften. Skøn strand (vandet er skide koldt!) og en god mexicansk restaurant på pier’en med gigant store margeritas! Turistet jovist, men også amerikanske turister så det er ikke så slemt.

Beverly Hills 90210 Fans?
Hvis I vil se The Walsh House fra Beverly Hills er adressen: 1675 E Altedena Dr. 91001
The Beach House fra Beverly er adr.: 3500 the Strand Hermosa Beach, 90254 (for enden af 35th. st.)

Vil i spise med den kendte i LA, skal I spise på Restaurant Ivy på Robertson.

Universal SKAL I tage til og I skal købe front of line pass. Læs mere her.

Must see's på Californien Roadtrip

I LA kan det være en fordel at tage en Sightseeing Tour. Jeg kender kun Starline City Sightseeing Tours, som har 3 ruter og man kan hoppe af og på som det passer en i 24 timer. Den røde linie er genne Hollywood og Berverly Hills (her kører busserne hver 20-30 min.) og den lilla som kører gennem downtown (kører hver 1½ time!!!)