Rettigheder til erstatning

Rettigheder til erstatningKender du dine rettigheder til erstatning, hvis du skulle være så uheldig at dit fly til USA er forsinket?

Jeg må indrømme med det samme, jeg kender ikke reglerne eller hvilke rettigheder man har til erstatning hvis flyet er forsinket! MEN… jeg kender nogle der gør. Eller kender og kender, jeg ved der findes virksomheder som ikke laver andet end at hjælpe passagerer med at få erstatning fra flyselskaber, som er årsag til du er blevet forsinket. De hedder Travelright Services eller bare TRS og der er også selskabet Fly Forsinkelse.

Jeg er overrasket over man, som udgangspunkt, har ret til erstatning såfremt flyet er blot mere end 3 timer forsinket. Det er naturligvis ikke gældende, hvis forsinkelsen skyldes vejret eller andet som flyselskabet ikke er herre over.

Da et familiemedlem på et tidspunkt skulle fra Los Angeles til Kastrup via Frankfurt var hendes fly fra LA åbenbart længere tid om at flyve over havet, end først antaget. Hun blev i hvert fald nægtet adgang på flyet til Kastrup fra Frankfurt fordi de (flypersonalet) var blevet informeret om at flyet fra LA var forsinket, så de havde solgt hendes plads til en anden. Det endte med hun måtte vente 5 timer i Frankfurt! Hun var ikke imponeret, og prøvede selv at skaffe noget erstatning fra flyselskabet, som gav hende en voucher på kr. 500,- hvilket jo er helt til grin, når jeg på TRS’ hjemmside kan se, hun måske kunne have ret til både mad og drikke samt en rigtig erstatning.

Travelright Services og Flyforsinkelse.dk’s  hjælp er naturligvis ikke gratis, og dog! De inkasserer nemlig kun ved kasse 1 såfremt du får din erstatning. Det er da god service, hvis du spørger mig.
Vinder et af ovenstående virksomheder din sag og har du ret til erstatning eller kompensation, udbetaler flyselskabet erstatningen til TRS eller til Fly Forsinkelse. De trækker så ml. 20-30% af det beløb du har fået tilkendt i erstatning, og udbetaler herefter resten til dig.

På check-in.dk kan man læse at Norwegian nægter at udbetale kompensation til de 2 flypassagerer, som i maj måned var 4½ time forsinket pga. tekniske problemer. Passagererne fløj fra Stockholm til Los Angeles og er berettiget til maksimum erstatning på 600 euro fordi rejsen er så lang.
Man kan måske være fristet til at tænke “hvorfor f….. betaler Norwegian ikke bare de 1200 euro til de 2 passagerer?”
Muligvis har det noget at gøre med at, hvis de udbetaler til dem (og det skal de jo, det er afgjort ved retten) og der er flere af passagererne som kræver deres erstatning, så koster det Norwegian 1,25 millioner kroner (hvis flyet var fuldt) og, som Check-in.dk videre skriver, så har der været pænt mange aflysninger og forsinkelser i år, og hvis alle de passagerer krævede deres ret, skulle Norwegian hoste op med ca. – hold nu fast – 22 millioner kroner!

Der er ingen tvivl om at jeg ville forsøge mig med hjælp fra enten TRS eller Fly Forsinkelse, såfremt jeg skulle være så uheldig (har jeg heldigvis ikke været endnu – knock on wood) at være med et fly, som blev forsinket i mere end 3 timer.

 

5 comments on “Rettigheder til erstatning
 1. Ved forsinkelser til og fra USA er det vigtigt at bemærke at man også kan få kompensation på 600 EUR, hvis flyet bliver forsinket under 3 timer, forudsat at man derved går glip af sit fly ved en planlagt mellemlanding i USA. Ex. flyet bliver 50 min forsinket fra CPH, og man kan derved ikke nå sit næste fly (ex. AA, eller DL fly) ved mellemlanding i ex. Newark, Chicago eller dallas og kommer derfor senere end 3 timer frem til sin slutdestination.

  Ved rejser fra USA, dvs. ved hjemrejsen kan man ikke få kompensation fra Delta airlines, American Airlines – Men man kan godt få fra de europæiske flyselskaber, som SAS, Norwegian og British Airways.

  Husk derfor at tjekke at der ikke står “Delta airlines” eller “American Airlines” ud fra “operating airline” på billetten, da man i så fald ikke kan få kompensation ved forsinkelse. Dette gælder særligt ved bestillinger hos British Airways med mellemlanding i London.

  Ved forsinkelser til USA, dvs. over 3500 KM skal man have været forsinket i mere end 4 timer for at få 600 EUR, er man forsinket i mere end 3 timer, men under 4 timer har man derimod krav på 50%, dvs. 300 EUR.

  Se mere hvad du kan få ved denne beregner:
  http://www.flykompensation.nu/fly-kompensation-beregn.php

 2. Tak for anbefalingen af http://www.flyforsinkelse.dk.
  Det er vi rigtig glade for!

  Flyforsinkelse.dk har rundet 100.000+ sager, og får – på ligefod med flypassagerne – ofte afslag om kompensation fra flyselskabet.

  Vi har i den forbindelse et godt råd, som vi gerne vil dele, hvis man bliver afvist af flyselskaberne grundet tekniske fejl med flyet:

  Ofte spises man af med afvisningen:

  “….Forsinkelsen/aflysningen skyldes en teknisk fejl, som var uden for flyselskabet kontrol, og derved betegnes som ekstraordinære omstændigheder.. Vi kan derfor ikke imødekomme dit krav om kompensation.”

  Det mange ikke ved er, at man sagtens kan være berettiget kompensation alligevel! Det er et forsøg på, at få folk til at droppe sagen herfra.

  Vi tager mange af disse sager, som vi vinder, da vi får medhold hos Trafikstyrelsen. Har du fået en afvisning, eller orker du ikke selv at køre en sag for at få dine penge, klarer vi det for dig her: http://flyforsinkelse.dk/pages/calculator

  Et lille tip herfra 🙂

  Med venlig hilsen
  Flyforsinkelse.dk

 3. Marlene says:

  Tak for tippet!

  • Admin says:

   Velbekom Marlene 😉
   Håber ikke du får brug for det, men det sker jo desværre forholdsvis ofte at flyet er forsinket. :/

   Hilsen Tanya