Shopping i USA – hvordan er toldreglerne i Danmark

Shopping i USA - hvordan er toldreglerne i Danmark
Du kan roligt slippe din indre shopaholic løs når du tager til USA! For det er billigt, meget billigt at shoppe amok i Guds eget land MEN…

Beløbsgrænse – indførsel af varer til Danmark fra USA
Du skal være opmærksom på at du skal betale told og afgifter til Skattefar, hvis du indfører varer for over 3.250,- DKK (2018 – gælder ikke tobak, vin og spiritus).

Køber du en vare, hvis værdi ligger over beløbsgrænsen på kr. 3250,- skal du betale told og skat af varen i sin helhed, dvs. af hele varens pris.
Du slipper altså ikke med kun at skulle betale told & skat af den del der ligger over toldgrænsen for, hvad du må indføre “gratis” til Danmark.

Rejser man to eller flere sammen, har man ikke ret til hverken at sammenlægge eller at dele de 3250,- kr. mellem sig. Derimod er der ingen aldersgrænse på beløbet du må indføre. Hos SKAT siger de at man kunne have valgt at have en aldersgrænse på 15 år, men det har man altså ikke valgt. Det glæder jeg mig da over, i og med min søn slægter min kæreste på, med hensyn til at bruge penge. Det er drengene her i huset, som shopper mest! I hvert fald rent krone – øre mæssigt.

Som rejsende er du selv ansvarlig for at få deklareret dine varer der overstiger beløbsgrænsen. Dette gør du ved at gå gennem den “røde udgang” i lufthavnen.
Går du gennem den “grønne udgang” og bliver du stoppet af tolderne med nye varer der overstiger den tilladte værdi, skal du naturligvis betale told & afgift af varerne. Oven i det får du en bøde, som svarer til told og moms over det samlede beløb over det tilladte.

Vil du vide mere, kan du gå ind på SKAT’s hjemmeside, klik ind på Borger og vælg Told & Internethandel. Her finder du toldreglerne ned til mindste detalje.

Sales Tax i USA
Salex Tax er det vi danskere kalder for moms. I Danmark, når man går i Netto, så koster varen den pris, som fremgår af skiltet eller prismærket. Sådan er det ikke i USA. Jeg har ikke helt luret endnu (og synes måske heller ikke det gør så meget i sidste ende), hvad der er sales tax på og hvad der ikke er sales tax på. Det svinger fra stat til stat. Men jeg har endnu ikke betalt mindre end 5 % og ikke mere end 8,75 %.