Skulle jeg tage turen igen – den klassiske rute Roadtrip Californien

Skulle jeg tage turen igen - den klassiske rute Roadtrip Californien

Når jeg kommer hjem fra en ferie, er jeg som regel godt tilfreds med den tur jeg har været på. Sådan var det også efter mit roadtrip i Vestlige USA 2013.  Det var et fuldstændigt fantastisk roadtrip, men skulle jeg tage turen igen er der nogle ting jeg ville gøre anderledes.
Jeg håber du får glæde af mine erfaringer, god læselyst.

Lidt facts om vores roadtrip i Californien, og hvilke ændringer jeg ville lave på en ny tur:

Ruten:
Vi fløj fra KBH til LA
Kørte fra LA – Kingman – Grand Canyon – Las Vegas – Bishop – Yosemite – San Francisco – Pismo Beach – Camarillo /LA

Så hvad ville vi gøre anderledes? Helt klart flyve til San Francisco næste gang, køre til LA og så fortsætte ruten derfra. Ved at starte i San Francisco, hvor vejret kan være lidt lunefuldt og parkering kan være en udfordring, får du det maksimale ud af byen. Det er en vanvittig hyggelig by med mange restauranter og hyggelige gader, men vi var ved at være lidt trætte efter at have tilbragt 2½ uge så tæt sammen og oplevet så meget, så vi nød desværre ikke byen så meget som vi kunne have gjort hvis vi var startet her.

Turen ad Highway 1, mener jeg også vil være mest egnet til starten af roadtrippet. Her er så smukt, men vejen mod Pismo Beach (hvor vi valgte overnatte) var lang! Det er bjergkørsel det meste af det, og det tager tid. Og man holder ind så mange steder og siger “nej” “Ih” og “Åh”, så måske et stop mere mod LA end lige i Pismo Beach kan også være en idé. Og måske ikke, hvis man tager denne tur i starten af Roadtrip’et!?
Pas i hvert fald på med at have alt for lange dage i bilen! En tur, som på Google Maps siger tager 3½ time, kan sagtens tage 5-6 timer i stedet.

Fly:
Vi fløj ud fra Kastrup kl. 12.05 og skulle have været i Los Angeles kl. 19.00. Uheldigvis var flyet fra London Heathrow forsinket, så vi måtte sidde og vente (noget utålmodigt) på at vi kunne boarde og endelig komme afsted mod LA.
Vi plejer at flyve om morgenen, men har så tilbragt natten i lufthavnen da der ikke kører tog der passer til vores fly. Vi glædede os lidt over denne gang at vi kunne sove hjemme og køre til lufthavnen om morgenen. (Efter vores søn er blevet større og nu skal betale for at køre med DSB, kan det svare sig for os at tage bilen til Kastrup Lufthavn)
Anyway, forsinkelsen skyldes at vi kom noget senere til LA end egentligt planlagt. Vi ventede i næsten 40 min. før der kom en shuttle bus, der skulle køre os til vores biludlejer (Dollar). Det viste sig det var den sidste shuttle bus denne aften.
Fordi vi kom så sent til biludlejeren var der kun 3-4 biler at vælge mellem, hvor der normalt er fyldt op på pladsen, hvis man kommer tidligere på dagen. Vi fik en dejlig bil, men ikke den bil vi havde håbet på.

Så hvad ville vi gøre anderledes? Helt klart blive ved med at flyve ud om morgenen og kan det ikke svare sig at tage DSB, så enten tage den nat i lufthavnen eller overnatte på Hilton som ligger lige ved siden af Kastrup Lufthavn.

Grand Canyon:
Alt efter hvad man vil i Grand Canyon er 1 nat umiddelbart nok. Hvis man, som os, ankommer v. 15 tiden så har man mulighed for at gå – eller hike om man vil – inden det bliver mørkt.
Vi så solnedgangen (kom i god tid, for at få en god plads, og tag en sandwich og et glas vin med.
Du kan ikke undgå at vide, hvornår solen går ned og hvornår den står op. Det står alle vegne og ellers er der masser af park rangers til at fortælle dig det.
Vi brugte altså den første ½ dag i parken, og sover man ikke alt for længe (fleste hoteller har morgenmad til kl. 10) kan man bruge dagen i parken inden man kører videre mod Las Vegas v. 16-17 tiden. Så ankommer man til Vegas om aftenen, hvor det er mørkt, og det giver altså lige en lidt ekstra fed fornemmelse at ud af mørket kommer lyset – Las Vegas.
Dette holder vi os til.

Las Vegas:
Vi havde desværre kun 2 overnatninger i Las Vegas, hvilket er for lidt efter min mening. Næste gang skal vi have minimum 3 overnatninger for at nå at få den der “ferie-jeg-er-i-Vegas-stemning”. Ud over at ligge ved poolen, gå på Casino, se hotellerne på strip’en er der masser af andre aktiviteter i byen.
Rejser du med drenge eller er du bare vild med våben, så læs min rejsebeskrivelse om Las Vegas og bliv inspireret til en rigtig drengerøvs-dag.

Note til mig selv
Tag en beslutning hjemmefra om du vil med helikopter i Grand Canyon. Det billigste vi fandt i 2013 (undersøgt hurtigt i parken) var $199 pr. pers. og børn får $20 discount. Turen varer 20-30 minutter.

4 comments on “Skulle jeg tage turen igen – den klassiske rute Roadtrip Californien
 1. Lena says:

  Lidt hjælp til helikoptertur. Vi skal på den klassiske vestkyst tur næste år i august og har næsten besluttet os for en helikoptertur over Grand Canyon. Men, skal vi flyve ud over Grand Canyon fra Vegas eller fra Grand Canyon. Hvad kan anbefales, og hvor lang og hvilken tur bør man vælge. Priser?
  Hvad skal vi se i Vegas? Vi har 3 nætter på Luxor. På forhånd tak. Lena

  • Admin says:

   Hej Lena
   Ih, det bliver dejligt! I kan roligt glæde Jer (det gør I sikkert også :O )
   Jeg synes du skal kigge forbi dette indlæg (http://www.usarejsetips.dk/las-vegas-sommer-2013/) omkring Las Vegas. Det er ganske kort, og indeholder forhåbentlig et tip eller to du kan bruge 🙂

   Der er forskel på de helikopter ture I kan tage på. Også stor forskel på, HVOR i GC de flyver til. Og om I skal flyve fra Vegas til GC eller tage en tur når I er i GC, kommer lidt an på hvor lang tid I har i GC.

   Skulle jeg tage turen igen, ville jeg helt klart tage en 8 timers tur fra Las Vegas til Grand Canyon! Man bliver hentet på hotellet (eller tæt på alt efter hvilket hotel man bor på) og så flyver man i et lille “private jet” til Grand Canyon. På den måde får du HELE Grand Canyon og storheden at se. Ikke kun en lille tur på 20 minutter.
   Når I så ankommer til GC, bliver I kørt rundt til flere udsigtspunkter (i en lille bus – shuttle størrelse). Der bliver serveret enten morgenmad eller frokost alt efter hvornår på dagen I tager afsted.
   Det koster omkring kr. 2000 pr. pers. og tager 8 timer alt i alt.

   Jeg synes du skal prøve at ringe til Karina på Fyns Rejsebureau tlf. 6619 2222, hun kan sælge dig sådan en tur (jeg husker nemlig ikke, hvad de hedder dem der udbyder turen, men prisen er den samme om du booker selv eller får Karina til det).

   Jeg spørger lige på Facebook om andre har taget en helikopter-tur fra Grand Canyon 🙂
   Der skal nok være et par stykker som kan hjælpe med at svare!

   Kh Tanya.

  • Ulla says:

   Hej
   Vi var i Vegas i sommers og havde hjemmefra snakket om at booke tid inden vi tog på ferie. Det fik vi dog ikke gjort. Men da vi var i Vegas bestilte vi via nettet, havde egen iPad med. Vi valgte Papillon Helicopters. Det var nemt og billigt. Jeg spurgte på hotellet hvad de skulle have for det. De ville have ca 60$ pr billet for at bestille Derfor bestilte vi selv. Vi bestilte en tidlig tid, som endte med at blive ved middagstid grundet transporten til lufthavnen. Selve hellicopter turen var med picnic i bunden af Grand Canyon. Super hyggelig og alle pengene værd. Mener vi gav ca 6000kr for 3 to voksen og en teenager. Rigtig god tur hilsen Ulla

 2. Jesper says:

  Hej Lena

  Jeg og en kammerat var på en helikopter tur fra Las Vegas med limo pick-up fra hotellet i 2011 med firmaet Papillon , Turen var på omkring en 1½ time med en halv times ophold i bunden af GC , Jeg blev dog lidt skuffet da der hvor de lander og som er længst ude på turen , ikke rigtigt er ude i det GC som jeg troede , det er lige i starten hvor “sprækken” ikke er ret bred , til gengæld overflyver man Hoover Dam og Strip’en i Las Vegas på vej tilbage hvilket er ret fedt …
  Men er det for at se Grand Canyon fra luften , så ville jeg klart vælge at flyve ud fra Tusayan ved South Rim , da det er der du får den “rigtige” Grand Canyon oplevelse…

  Med hensyn til oplevelser i Vegas er der rigtig mange muligheder , mange tager en tur ud til Hoover Dam (som er i køre afstand) , og ellers er en gåtur op og ned af Strip’en også anbefalelses værdig , der er mange Cirque du Soleil shows som er ganske imponerende …

  Jeg håber det kunne bruges , og ellers skal du bare glæde dig , du får sådan en på opleveren derovre

  Kh Jesper