TSA strammer reglerne

sikkerhedsregler fly til USA TSA strammer reglerne

Jeg er netop kommet hjem fra USA, hvor jeg de sidste 3 uger er blevet fodret med amerikanske nyheder når de er bedst!
Uanset om man er til dramatiske nyheder eller ej, så var der særligt éen nyhed, som vakte min opmærksomhed så meget at, jeg måtte stoppe min elektriske tandbørste, så jeg bedre kunne høre fjernsynet.

Det var nyheden om at TSA (The Transportation Security Administration) nu strammer reglerne i sikkerhedskontrollen i lufthavnene. Man kan ikke længere være sikker på at komme ombord på et fly fra Europa til USA, hvis din mobiltelefon, eller andre elektroniske enheder såsom tablets og bærbare computere, er død for strøm.
NBC News skriver at der særligt vil blive lavet kontrol for Apples iPhone og Samsungs Galaxy smartphone.

Grunden til TSA strammer reglerne (som allerede er taget i brug af British Airways) er frygten for et nyt terrorangreb mod USA. Det frygtes at man kan anbringe sprængstof i disse elektroniske enheder, og  på den måde få det med op i flyet.

TSA oplyser ikke hvilke lufthavne i Europa der vil have de skærpede regler, men et amerikansk tidsskrift har meldt ud at British Airways ikke vil lade dig flyve, hvis ikke du kan tænde din slukkede mobiltelefon, og på Londons’s store lufthavn, Heathrow’s hjemmeside, kan man da også læse om de nye regler.

Du kan læse mere om flyve reglerne på TSA’s hjemmeside.

Better safe than sorry… Oplad dine elektroniske enheder inden du tager til lufthavnen : -)

One comment on “TSA strammer reglerne
  1. Anonym - Admin kender navnet says:

    Jeg blev taget til siden, da vi gik igennem sikkerhedskontrollen i Hamburg. Jeg skulle med ind i et rum, hvor der stod en analysemaskine af en slags. Det var en sikkerhedsvagter, der tog er “svarp” af mit cover til iPaden. Det er et originalt Apple i hvid læder/ ruskin. Prøven blev lagt i maskinen, og 10 sek senere bibbede den, og jeg fik iPad tilbage og kunne gå. Der var flere som skulle vise IPad, men kun mig der blev trukket med helt til siden.