Visa, Mastercard og cool cash

Visa, Mastercard og cool cash

Maks på visakort!
Det er desværre sådan, at man på et VISA kort “kun” må bruge kr. 20.000,- pr. løbende 30 dage når vi taler brug af kortet i enten udlandet eller på udenlandske sider (som fx. netbetaling hos hotels.com)

Det kan godt gå hen og blive et problem, hvis du som jeg, har det bedst med at have bestilt de fleste af dine hoteller og B&B’s i forvejen, til din forestående rejse i USA.

Kr. 20.000,- lyder måske ikke af så voldsom lavt et beløb, men lad os lige se på det. Hvad bruger jeg penge på i månederne op til min rejse.

Eksempel
Inden for den sidste 1½ måneds tid har jeg brugt mit visakort til følgende:

Købt flybilletter til 3 personer
Booket og betale for min bil jeg har lejet i USA
Booket stort set alle vores hoteller på vores 3 uger lange ophold i USA
Købt diverse billetter til attraktioner på vores tur

Maks på Mastercard?
Vi rejser om mindre end 2 måneder, så jeg skal til at spare lidt på mit visakort nu, hvis ikke det skal give bagslag når vi står i New York, Boston eller Washington DC for den sags skyld.

Men er der ikke noget jeg kan gøre? Jo det er der! Jeg kan gemme mit “jeg sparer på mit Mastercard” væk, for reglerne med Mastercard er anderledes. Her er ikke noget maks beløb du må bruge i udlandet.

Det smarte med Mastercard er også at, har du ikke kredit nok på dit kort, sætter du blot flere penge ind. Smart og temmelig convenient.

Veksle danske kroner til US dollar
Jeg rejser altid både med Mastercaard og Visakort når jeg rejser i USA. Ikke fordi jeg har oplevet nogle problemer med betaling af Visakort, men jeg bruger mit Mastercard som backup (Eller hvis jeg synes jeg har brugt penge nok. På et Mastercard bliver pengene nemlig først hævet op til 1½ måned efter jeg er kommet hjem).

Jeg har også kontanter med. Jeg plejer, på mine 3 ugers ture, at veksle så jeg har omkring $300.
Småpengene jeg har tilbage fra min sidste tur, og de småpenge jeg får i byttepenge når jeg handler, bruger jeg normalt som “roadmoney”. Dvs. jeg bruger dem til at betale diverse vejafgifter med.

HVIS uheldet er ude, altså at du har nået dit maks på din Visa Kort, kan du kontakte dit pengeinstitut gennem netbanken og forklare dem du er på ferie og bede dem nulstille dine transaktioner/kortet. På den måde får du, med stor sandsynlighed, muligheden for fortsat at kunne bruge dit kort. Jeg har Danske Bank og de har netop informeret mig at dette er en mulighed jeg har når jeg er i udlandet.

2 comments on “Visa, Mastercard og cool cash
 1. Rikke says:

  Har du nogen erfaring med Mastercard debit? Nogle siger at de ikke godtager fordi det er debit.

  • Admin says:

   Hej Rikke,

   Hmmm det ved jeg desværre ikke. Jeg kunne ikke forestille mig der er problemer, i og med du ofte skal vælge om du betaler med et debit eller et kredit kort.

   Men jeg ved det simpelthen ikke. Sorry :/

   Hilsen Tanya